Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

TERENCE BLANCHARD

&

E- COLLECTIVE KVINTET

22. travnja 2020. – Tvornica Kulture Zagreb

Terence Blanchard je PETEROSTRUKI dobitnik GRAMMY  nagrade, skladatelj filmske glazbe, trubač, aranžer i čovjek koji u svojim rukama drži sve note jazza, hard-bopa, afričke i južnoameričke glazbe. Svoj drugi nastup u Zagrebu zajedno sa svojim kvintetom E-Collective,  održati će u Tvornici kulture 22. Travnja u sklopu Musicology Barcafe Sessionsa.

Poznat kao konstantna sila u muzičkoj industriji i kao borac koji svojom glazbom jasno ukazuje na američke tragedije u prošlosti i sadašnjosti, sa svojim kvintetom bavi se pitanjem ciklične epidemije oružanog nasilja koje je predstavio kroz svoj novi album „LIVE“. Glazba koja se našla na albumu „Live“ simbolično je sakupljena sa koncerata izvedenih uživo na lokacijama gde je stanovništvo iskusilo rastuće konflikte između vlasti i afro-američkih građana. Ovaj projekt osuđuje oružano nasilje bilo da je usmjeren na određene građane ili na predstavnike reda i zakona.

Blanchard je bio član jednog legendarnog benda Arta Blakelyja Jazz Messengers iz kojeg su iznjedrili mnogi veliki glazbenici poput Terencea, Benny Greena,  Johna Hicksa i drugih,

Ovaj prijatelj slavnog redatelja Spike Leeja koji mu je povjerio soundtrackove svojih najjačih filmova,  a on im je udahnuo dušu, kroz glazbu progovara i bori se za istinu, slijedeći svoje idole poput Maxa Roacha, Johna Coltranea, Luisa Armstronga , Herbia Hanckoka i stojeći na njihovim ramenima.

Od njegovog poslijednjeg  rasprodanog nastupa u Zagrebu prošlo je 14 godina, u međuvremenu Blanchard je postao glazbeni div koji će nam, zajedno sa svojim E- Collective kvintetom u Tvornici pokazati što je pravi jazz. U tom periodu Blanchard je osvojio i nekoliko Grammyja, desetke drugih nagrada, a  soundtrack za  hvaljeni Spike Leeov film BlackKklansman nominiran je za Oscara 2019. Godine kao i za BAFTA nagradu. Proglašen je više puta  najboljim trubačem, napopularniji po hard- bopu, no kako njegova glazba sadrži afričku i južnoameričku glazbu, posebno je omiljen među mlađom populacijom.

 
Terence Blanchard je vrhunski glazbenik koji je znao zadržati band kako bi svoju glazbu razvijao kroz dugo razdoblje. Stoga na njegovim koncertima nema greške u izvedbi, sklon je istraživanju u glazbi i zato će ovaj koncert oduševiti i najzahtjevniju publiku. – Davor Hrvoj , Jazz.hr

ULAZNICE

Ulaznice za koncert u prodaji su putem sistema Entrio.hr i na prodajnim mjestima Entria.

Cijena ulaznice za early bird iznosi 150 kn za slobodno sjedenje.

 

MEDIJSKI UPITI i AKREDITACIJE

Za sve upite slobodno kontaktirajte Sanju – sanja@outbox.hr