content marketing

“Content is King”

 

ŠTO JE CONTENT MARKETING?

Marketinški sadržaj s kojim kupcima dajemo vrijedne i korisne informacije i na taj način gradimo povjerenje kako bi jednom kada se odluče na kupnju određenog proizvoda ili usluge upravo nas prepoznali kao stručnjake. Kvalitetnim, relevantnim i edukativnim sadržajem postajemo autoritet u svojoj djelatnosti i omogućavamo korisnicima da nam vjeruju kao važnom izvoru informacija i da nam se vrate ukoliko se odluče na kupnju, a ujedno to je i jedan od važnijih faktora kojim Google rangira našu web stranicu na tražilici. No, koliko god nam je sadržaj dobar ukoliko ga nismo distribuirali putem drugih  kanala, kao što su društvene mreže, newsletteri ili oglašavanje, to je kao da nikad nije niti postojao.

Najučinkovitija metoda svake dobre SEO strategije i digitalnog marketinga

Prednosti Content Marketinga

Sadržajni marketing nije nametljiv – to je sadržaj koji korisnici sami traže  i čitaju na Internetu kako bi se informirali ili zabavili.

Široka baza korisnika

Kontinuiranim objavljivanjem kvalitetnog sadržaja koji je relevantan za vašu publiku, zadržavate postojeće korisnike i u isto vrijeme privlačite nove.

Bolja pozicija na Google

Google jako voli dobar sadržaj koji je koristan za posjetitelje i zato će svaki kvalitetan sadržaj biti visoko rangiran na tražilici.

Izgradnja autoriteta

Redovita objava sadržaja i prisutnost na društvenim mrežama najviše pomažu u izgradnji autorita.  Dugotrajan cilj, ali s odličnim rezultatima.

}

Dugoročni rezultati

Rezultat content marketinga nije jednokratni klik kao kod plaćenog oglašavanja već dugoročna strategija s dugotrajnim rezultatima.

Content Marketing je odličan marketinški alat jer ste u stalnoj komunikaciji s vašom publikom.

Privlačite nove klijente tako što odgovarate na njihove zahtjeve

S vremenom korisnici vam sve više vjeruju i ponovno vam se vraćaju

Pružate korisnicima najbolja rješenja za njihove probleme

Objavljeni sadržaj je uvijek online sve dok ga vi ne odlučite obrisati.

Svrha content marketinga je kreiranje relevantnog i privlačnog sadržaja kako biste ostvarili svoje poslovne ciljeve! 

Vrste Sadržaja

Sadržaj može biti informativan, edukativan i zabavan, a pripremljen u obliku bloga, fotografije, videa, infografike, emaila

Content Marketing I Seo

SEO i content ne mogu jedan bez drugog, oni su povezani i neprestano se isprepliču.
Da bi se visoko rangirali na tražilici jedan od najvažnijih faktora koji će Google gledati je upravo sadržaj koji imate na vašoj stranici – koliko je on relevantan i koristan za posjetitelje.
Ključne riječi u tekstu, kvaliteta samog teksta i dijeljenje teksta među korisnicia i na društvenim mrežama su sve faktori koji utječu na SEO.

Sadržaj za Društvene Mreže

Sadržaj na društvenim mrežama mogu biti prekrasne slike, odlični video materijali koji su producirani baš za društvene mreže. 

Sadržaj za Web Stranice

Vaša web stranica ste vi i predstavlja vas i vaše poslovanje. Zato bi trebalo sve što se objavljuje imati svoju svrhu. Što ćete bolje opisati svoje proizvode i usluge to ćete imati više uspjeha. Ako vaše poslovanje ima mogućnost pisanja bloga onda je to odlična opcija za privlačenje novih kupaca i stvaranja povjerenja između vas i korisnika.

Sadržaj za Newsletter

Newsletter je sadržaj koji se šalje korisnicima koji su se prijavili na našu mailing listu. Stoga sadržaj koji se šalje u obliku maila mora biti kvalitetan, vizualno privlačan i prije svega specificiran za našu publiku. Newsletter može sadržavati informacije o našim proizvodima, novim akcijama, novim uslugama, promotivne kodove za popust, informacije o nama i slično.

KAKO TO IZGLEDA U PRAKSI

Izrada strategije

Dobro ćemo pregledati vašu stranicu i druge promotivne kanale. Ustvrdit ćemo vaše ciljeve i na temelju njih napraviti strategiju obajave sadržaja u svrhu privlačenja novih posjetitelja, a u konačnici korisnika i kupaca. 

Priprema sadržaja

Ovo je dio u kojem se izrađuje sadržaj bio on u obliku bloga, videa ili infografike. Važno je da sadržaj nije usmjeren na prodaju, već da on informira, educira ili zabavlja publiku i da potiće korisnike da se vraćaju i traže još vaših sadržaja.

Objava sadržaja

Nakon što smo završili sadržaj te ga i vizualno lijepo uredili, objavit ćemo ga na vašoj web stranici ili blogu ako ga imate. Nakon toga podijeliti ćemo ga na društvenim mrežama i drugim kanalima ako je potrebno.

Analiza i optimizacija

Pratit ćemo promet na stranici posebno za sadržaj koji smo objavili i poboljšati ga ako rezultati nisu zadovoljavajući. Svaki mjesec dobit ćete izvještaj s detaljnom analizom.

Zatraži neobvezujuću ponudu

12 + 8 =

cijenA usluge

Teško nam je napisati cijenu bez da vidimo o čemu se uopće radi i koje vam sve usluge trebaju. Ali npr. jedan članak za blog može biti već od 400 kn.

N

Analiziramo vaš postojeći sadržaj

N

Pratimo vaše želje i usklađujemo ih sa željama publike

N

Istražujemo optimalne ključne riječi

N

Kreiramo sadržaj tekstualno i vizualno

N

Distribuiramo sadržaj optimalnim kanalima

N

Analiziramo rezultate i pripremamo izvješća

N

Nadograđujemo sadržaj

Tek ste pokrenuli poslovanje ili ste mikro poduzetnik?

 

Imamo odlične pakete kako bi odmah na početku bili ravnopravna konkurencija.