Bodies 2.0 izložba u klovićevom dvorima

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

BODIES 2.0

Veličanstveni Svemir u Nama

8. travnja 2021. – 20. lipnja 2021.

 Intrigantna I svjetski poznata izložba ljudske anatomije na vrlo jasan I nedvosmislen način prikazuje kako čovjek zapravo funkcionira.

Ova edukativna izložba otkriva sve tajne ljudskog tijela!

Nakon 2010., kada je ova izložba prvi puta predstavljena hrvatskoj javnosti, impresivna kolekcija pravih ljudskih tijela, organa I organskih sustava još će jednom biti će izložena u Galeriji Klovićevi dvori. Razlog dodatka 2.0. imenu izložbe su nova, do sada neizložena tijela.

Izložba prezentira pravu ljudsku anatomiju kolekcijom od 15 cjelovitih ljudskih tijela I oko 200 organa kako bi nam pokazala koliko je čovjek savršen, a ujedno I kompleksan stroj.

Činjenica da se radi o pravim ljudskim tijelima koji su izloženi može izazvati određenu skepsu kod pojedinaca, no ovu je izložbu do sada vidjelo preko 25 milijuna ljudi diljem svijeta. Za razliku od imitacija ljudskog tijela kroz oko umjetnika, ova izložba predstavlja ljudska tijela baš kakva jesu: zdrava ili s oštećenjima uslijed bolesti ili načina života.

BODIES 2.0 – Svemir u nama” znanstvena je i obrazovna izložba koja zainteresiranima predstavlja oko 200 pripremljenih organa i cijelih tijela, a svi su sačuvani takozvanim postupkom “plastinacije”. Uz pomoć izložbe stječemo uvid pod kožu, otkrivajući strukturu i složenost vlastitog tijela. Umjesto da se nižu imitacije, izložba Bodies 2.0 prikazuje stvarna, nekada živa ljudska tijela i organe, omogućavajući posjetiteljima da iz prve ruke vide ono što je obično samo „privilegija“ za liječnike i znanstvenike. Cilj izložbe Bodies 2.0 posjetitelju je pružiti još dublje razumijevanje funkcioniranja vlastitog tijela. Posjetitelji će imati priliku upoznati sve organe odgovorne za razmišljanje, disanje ili čak kretanje, kao i “autoceste” cirkulacije krvi koje održavaju motor u pokretu.

Koncept izložbe omogućuje posjetitelju da prouči svaki dio našeg tijela, od mišićnog sustava, koštanog, reproduktivnog, dišnog, kardiovaskularnog i ostale sustave tijela.

Možete se oduševiti, može vas šokirati, no jedno je sigurno – neće vas ostaviti ravnodušnim.

više informacija potražite na
https://bodies-izlozba.hr

ULAZNICE

Ulaznice možete kupiti na blagajni Galerije Klovićevi dvori i online preko sustava Eventim.hr 

Radi epidemioloških mjera, uvedena su nova pravila posjete muzeju pa će se ulaznice prodavati prema danu i satu u kojem je jedino moguće posjetiti izložbu. Ujedno, poštujući sve mjere sigurnosti i očuvanja zdravlja svih posjetitelja, osigurani su dezinficijensi za ruke te je ulaz pod maskama obavezan.

CIJENE ULAZNICA:

                              TJEDAN      VIKEND

Odrasli:                  85 kn           99 kn

Studenti                65 kn           79 kn
Umirovljenici

Djeca (4-14g)        45 kn           55 kn

Obiteljska 1           210 kn       240 kn
(2 odraslih + 2 djece) 

Obiteljska 2           45 kn        270 kn
(2 odraslih + 3 djece) 

VIP Ulaznica         105 kn        105 kn
(omogućen ulazak u bilo koje doba)

MEDIJSKI UPITI i AKREDITACIJE

Za sva medijska pitanja I akreditacije, ljubazno vas molimo da se javite Sanji – sanja@outbox.hr