26.10.2020 rock opera u lisinskom

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Ballet Igor Moiseyev

18. svibnja 2022., KD V. Lisinskog

PRVI PUTA PRED ZAGREBAČKOM PUBLIKOM

Svjetski poznati Državni akademski ansambl narodnog plesa Ballet„Igor Moiseyev“ 18. svibnja 2022. godine prvi puta predstavit će se zagrebačkoj publici u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Početak je to turneje koja će se nastaviti u Ljubljani, a završiti u Beogradu. 

Ovaj legendarni Ansambl predvodi učenica velikog Igora Moiseyeva, svjetski poznata Elena Shcherbakova, a sastav ansambla čine visokoprofesionalni univerzalni plesači-glumci čiju izvedbu prate klasična glazba, gluma, drama i svjetska scenografija. 

Državni akademski ansambl narodnog plesa „Igor Moiseyev Ballet“ koji nosi ime svog tvorca i osnivača, više puta nagrađivanog Igora Aleksandrovicha Moiseyeva, nastao je daleke 1937. godine, te od onda od onda neprekidno oduševljava publiku svih kontinenata te ne sumnjamo da će i zagrebačku publika ostaviti bez daha.

Ovaj veliki koreograf 20. stoljeća, promijenio je tijek razvoja svjetske koreografske umjetnosti i učinio narodni ples baštinom svjetske kulture. Ansambl narodnih plesova „Igor Moiseyev balet“ je spojio umjetnost klasičnog baleta s narodnim plesom, postavivši na pozornicu više od 200 djela – plesove, koreografske skice, minijature i sl. Kako bi postigli taj cilj članovi ansambla osobno su putovali proučavajući razne narodne običaje i plesove. Stoga se ne kaže bez razloga da je Ansambl koji je stvorio Igor Moiseyev, prvi koji je izgradio kulturne mostove između SSSR-a, zemalja Europe, Azije, Afrike, Sjeverne i Južne Amerike, Australije i Novog Zelanda. 

”Energija, virtuoznost, vještina i originalna interpretacija narodnih stilova različitih zemalja natjerali su cijeli svijet da plješće ansamblu Igora Moiseyeva skoro pa jedno cijelo stoljeće. Zagrebačka publika do sada je ostala zakinuta za mogućnost da ovakav kulturno umjetnički spektakl doživi iz prve ruke, što sam smatrao velikim propustom koji se treba ispraviti” rekao je producent Tomislav Kašljević koji je odgovoran za ideju i provedbu gostovanja ovog Ansambla u svibnju u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu 

Producent koncerta je tvrtka „Music time” doo iz Zagreba.

ULAZNICE

Ulaznice možete kupiti u sustavu Eventim i na svim prodajnim mjestima Eventima te na blagani KD V. Lisinkog kao i preko Ulaznica.hr  – Ulaznice.hr i  Eventim.hr

CIJENE ULAZNICA:

KATEGORIJA 1. –  390 HRK

KATEGORIJA 2. – 360 HRK

KATEGORIJA 3.- 330 HRK

MEDIJSKI UPITI i AKREDITACIJE

Za sve upite slobodno kontaktirajte Sanju – sanja@outbox.hr