OTKAZANO

100 ROMSKIH VIOLINA

Budapest Gypsy Symphony Orchestra

3. srpnja 2019. – Ljetna Pozornica Opatija

Najveći i najslavniji mađarski orkestar, 100 Romskih Violina, dolazi u Opatiju nakon punih 14 godina.

Ime i postignuće ovog slavnog simfonijskog orkestra nagrađeno je nagradom za Mađarsko Nasljeđe, te je sačuvano u Zlatnoj Knjizi i muzeju Nevidljivog Mađarskog Duha.

Svjetski poznati orkestar već 30 godina djeluje kao klasični simfonijski orkestar u svojoj unikatnoj formaciji. Posebnost orkestru daje romska privrženost glazbi koja se osjeća u svakom odsviranom tonu, a i činjenica da je to jedini orkestar koji svira bez partitura poznata djela velikih skladatelja poput Liszta, Bele Bartoka, Brahmsa, Čajkovskog, Straussa i mnogih drugih.
Orkestar ujedno svira i tradicionalnu mađarsku i romsku glazbu. Ta dva lica tipičnog koncertnog programa orkestra naglašena su i promjenom odijela njegovih članova: od stiliziranih narodnih nošnji do tradicionalnih večernjih smokinga.
Budapest Gypsy Symphony Orchestra – poznat i pod nazivom ‘100 romskih violina‘ – zapravo se sastoji od 50 violina,  10 viola, 10 violončela, 11 kontrabasa, 9 klarineta i 6 cimbala.

Svako pojavljivanje ovog orkestra na publiku djeluje očaravajuće. Svi glazbenici sviraju napamet, bez partitura, u brzim izmjenama harmonija, boja, tempa i raspoloženja što od njihovih nastupa stvara dojam slušanja “stotinu Paganinija”.

Orkestar je ostvario ogroman uspjeh u poslijednjih 20 godina diljem Europe i Azije, svirajući u najvećim i najslavnijim dvoranama, a interes za njihove koncerte je sve veći. U Hrvatskoj su svaki koncert rasprodali, a kritike su bile fantastične.

ULAZNICE

•  REDOVNE PRODAJA ULAZNICA POČINJE U SRIJEDU, 20. ožujka 2019.

•   ULAZNICE  za ovaj koncert mogu se kupiti preko EVENTIMA  – www.eventim.hr,  na blagajni ljetne pozornice Opatija, u Dallas Shopu u Rijeci i na svim ostalim prodajnim mjestima Eventima.

• KUPCI PRVIH 200 ULAZNICA  OSTVARUJU POPUST OD 50 KUNA

GOLD PARTER : 390 kn
SILVER PARTER : 360 kn
PARTER 1: 320 kn
PARTER 2:  290 kn
PARTER 3: 240 kn

MEDIJSKI UPITI i AKREDITACIJE

Za sve upite slobodno kontaktirajte Sanju na sanja@outbox.hr